Eğitim Sitesi

Tüm Masrafları İçeren Paket Gezi Nedir? Tüm Masrafları İçeren Paket Gezi Hakkında Kısaca Bilgi

Tüm Masrafları İçeren Paket Gezi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tüm Masrafları İçeren Paket Gezi:

Turistin ihtiyacı olan ulaştırma, konaklama, yeme-içme, yerel turlar, transferler, havaalanı-otel-havaalanı gibi tüm hizmetleri içeren paket gezi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Oteller Tekdüzen Muhasebe Sistemi: Otellerin muhsaebe sisteminin yanısıra, gelir getiren departmanları dışında oteller genel yönetim, pazarlama, teknik hizmetler gibi departmanların giderlerinin nasıl raporlanacağınıa ilikin bir sistem olup Hotel Association of New York City, İnc. Tarafından hazırlanan ve üyelerine dağıtılan "Uniform System of Accounts for Hotels" isimli eserdeki rapor modelleri yurdumuzda en çok rastlanan modeller olarak dikkati çekmektedir.

    Front Desk: Resepsiyon

    Test Marketing: Pazarlama deneyi

    Seyahat Sözleşmesi, Kontratı: Seyahat kontratı (anlaşması) seyahat eden kişi (turist) ile seyahat boyunca gerekli hizmetleri sağlayacak ulaştırma, konaklama, yiyecek-içecek işletmeleri arasında yapılan sözleşme demektir. Bu kontrat müşteri ile tur-seyahat düzenleyicisi arasında olmasına rağmen birçok kontratı da kendi etrafında toplar. Uluslararası bir özellik arz edecek ve uygulanabilecek bir seyahat kontratı örneği henüz yapılmamıştır. Seyahat kontratları çoğunlukla yurtdışı gezi veya paket turlar için hazırlanır ve iki bölümden oluşur: 1. Genel satış koşulları 2.İstisnai haller.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü