Eğitim Sitesi

Tevcih Nedir? Tevcih Hakkında Kısaca Bilgi

Tevcih Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tevcih:

1- Vezir, beylerbeyi ve sancak beylerine tayin edilmeleri dolayısıyla çıkan (tayin edildiklerini bildiren) ferman için kullanılan deyim.

2- Yöneltme.

3- Aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Tevcih:

1- Yöneltme.

2- Aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bağa Bahriye: Bir unvan. Küçük rütbe.

    Melik: 1. Padişah, hükümdar, sultan, hakan yerine kullanılan deyim. 2. Selçuklularda sultan tarafından bir eyaleti, bölgeyi yönetmekle görevlendirilen hanedan mensubu. 3. Türk-İslam devletlerinde Sultan'ın çocukları "Melik" unvanı ile anılmıştır.

    Kızlar Ağası: Harem Dairesi'nin en büyük âmiri. Dar-üs-saade Ağası. Daha çok hadım zencilerden seçilirdi.

    Mecusilik (Zerdüştlük): 1. Zerdüşt dini inananları. Ateşe tapan insanlardır. Timsah ve İnek gibi hayvanları kutsal sayarlar. Su ve toprağa saygı duyarlar. Bu nedenle ölülerini gömmezler. Onları kuleler üzerine koyarak yırtıcı kuşlara yem yaparlar. İnançlarına göre ölümden sonra ruh özgürlüğüne kavuşur. 2. Mecusilik, mecus dinine ait inanç ve akidelere dayalı tutum ve davranışların bütünü; temel akideleri ateşe (ışık) tapmak olan Zerdüştilik, Mithrailik, Zurvailik, Manilik ve Mazdekilik gibi çeşitli fırka ve mezheplerin ortak adı. Mecusiler, ateşe tapan, nur ile karanlığı iki hayır ve şer kaynağı olarak kabul eden topluluk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü