Eğitim Sitesi

Tarz Nedir? Tarz Hakkında Kısaca Bilgi

Tarz Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Tarz:

Bir kimse için özel anlatım biçimi, Güzel sanatlarda üslup, stil.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Tarz:

Üslup. Stil.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Kubbe Kasnağı: Bir kubbeyi taşıyan daire, kare ya da çokgen planlı kaidedir. Buna kubbe bileziği ya da tambur da denir.

    Semiotik: Dinsel resim ve göstergelerin genel sistemidir. Dört şekli vardır. 1- Sentaks(söz dizimi) göstergeler arsındaki bağlantılarla ilgilidir. 2- Semantik(anlambilim) göstergelerle anlamları arasındaki bağlantılarla ilgilidir. 3- Pragmatik yönü, kişisel üslup göstergelerle yaratıcıları, göndericileri ve alıcıları arasındaki bağlantılarla ilgilidir. 4- Sigmatik, göstergelerle bunların gösterdikleri arasındaki bağlantıları içerir.

    Fresk (Fresko): 1- Islak sıva üstüne, ezildikten sonra su ya da su ve kireç bileşimi bir bağlayıcı ile karıştırılan pigmentlerle yapılan resim. Yüzey kurudukça kireç, pigmentin sıvaya yapışmasını sağlar. Anıtsal duvar resmi için çok uygun olan bu teknik, özellikle İtalya gibi kuru ve sıcak iklim ülkelerinde yaygınlaşmıştır. 2- Yaş sıva üzerine suda çözülmüş boya pigmentleri kullanarak yapılan duvar resim tekniği.

    Neo-Klasik (Türk): XIX. yüzyıl sonları ve XX. yüzyıl başlarında bir sanat akımı. Eski Türk ve İslam sanatından alınmış mimari ve süsleme öğelerinin kullanılması ile ortaya çıkan ilk ulusal akım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü