Eğitim Sitesi

Şüt Nedir? Şüt Hakkında Kısaca Bilgi

Şüt Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Şüt:

Düşme, akım hızını kesme için yapılan basamaklama.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Boya: Bir yüzey üzerinde tatbik edildiğinde, dekoratif ve koruyucu bir tabaka (film) oluşturan kimyasal bir malzeme.

    Antika Halı: Yaklaşık 100 yılın üzerinde bir yaşa sahip olan, yöresi, deseni ve rengi, nadirliği (çok görülen bir tip olup olmaması), ölçüsü (küçük ölçülerin kullanım sahası daha geniş ve daha çok kimse tarafından talep görecek olması), halının durumuna (kondüsyonuna) göre değer biçilmiş halıdır. Eski olan her halıyı antika olarak değerlendirmek yanlıştır. Eski bir halının antika olabilmesi için yaşı dışında daha birçok özelliğe sahip olması gereklidir. Eski halıların dokunma yılları, yöreleri, özellikleri ile ilgili araştırmacı yazarların, koleksiyoncuların ve tüccarların yüzyıllardır sürekli tartışmakta olduğu unutulmamalıdır.

    Yarı Mat Boya(Saten Boya): Yarı mat boyalara halk arasında "saten boya" denir. Saten boyalar, yüzey hatalarını gizleme özelliklerinden dolayı macun ya da alçı ile düzeltilmiş yüzeylerde dekoratif amaçlı uygulanır. Kaygan bir yapıda olan saten boyalar, tam silinebilme özelliğine sahiptir. Su itme ve buhar geçirgenliği özellikleri sayesinde suyun boya tarafından emilmesine ve lekelerin silinirken boyaya bulaşmasına izin vermez.

    Renk: Işığın nesneler üzerine çarpması ve nesneden gözümüze yansıması sonucu, gözümüzde meydana gelen duyumların her birine renk denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü