Eğitim Sitesi

Sûr Nedir? Sûr Hakkında Kısaca Bilgi

Sûr Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sûr:

İsrafil adlı meleğin, kıyametin kopacağı ve insanların yeniden diriltilecekleri zaman üfleyeceği, gerçek niteliğini sadece Yüce Allah'ın bildiği araç.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sur:

Kale duvarı.

 

Sanat Terimi Olarak Sur:

Kale duvarı.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Sur:

Şehrin etrafını çeviren duvar, kale duvarı.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sûr:

Kıyametin kopmasını ve kıyamet koptuktan sonra yeniden dirilmeyi duyurmak işin İsrafil adlı melek tarafından üflenilecek olan bir boru.

 

Tarih Terimi Olarak Sur:

Kale duvarı, yüksek duvar.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Şükür Secdesi: 1- Allah-u Teala'ya verdiği nimetler karşısında teşekkür etmek amacıyla alnı yere koymak. 2- Sevindirici bir olay veya haber ya da bir sıkıntıdan kurtulunması üzerine Allaha şükür olarak yapılan secde.

    Allah'ın Subuti Sıfatları: Allahın subuti sıfatları Allah'a has, ona özel sıfatlardır. Ancak bu sıfatların benzerleri sınırlı olarak diğer varlıklara da verilmiştir. Hayat : Allah'ın diri ve canlı olmasıdır. İlim : Allah'ın gizli açık her şeyi bilmesidir. Semi' : Allah'ın gizli açık her şeyi işitmesidir. Basar : Allah'ın gizli açık her şeyi görmesidir. İrâde : Allah'ın bir şeyin olup olmamasını istemesidir. Kudret : Allah'ın sonsuz güç ve kuvvet sahibi olmasıdır. Kelâm : Allah'ın ses ve harflere muhtaç olmadan konuşmasıdır. Kutsal kitaplar Allah'ın kelam sıfatının sonucudur. Tekvin: Allah'ın yaratması. Her Müslümanın, Allah'ın bütün kemâl sıfatlarına sahip, noksan sıfatların hepsinden de uzak olduğuna inanması farzdır.

    Tağut: İsyanda haddi aşan, zalim ve Allah (c.c.)'dan başka ibadet edilen put ve ilahı olan sistemlere verilen ad.

    Mescidi Aksâ: Kudüste Süleyman (as) tarafından yaptırılmış olan ve müslümanların ilk kıblesi olan cami; Beyti Mukaddes, Beyti Makdis de denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü