Eğitim Sitesi

Stok Nedir? Stok Hakkında Kısaca Bilgi

Stok Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Stok:

Bir şirketin varlıkları üzerindeki mülkiyet payı.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Stok:

Gelecek bir zamanda tüketilmek için biriktirilmiş mal.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    KEİ: KEİ kısaltmasının anlamı-açılımı: Karadeniz Ekonomik İş Birliği Kısaltma aramak için ana sayfamızdan kısaltmalar sözlüğümüzü kullanın.

    Açığa Satış İşlemleri: Açığa satış; yatırımcının elinde karşılığı bulunmamasına rağmen fiyatların ileride düşeceği beklentisiyle menkul kıymetin satışını gerçekleştirmesi, kıymetin teslim zamanı geldiğinde ise kıymeti piyasadan alıp teslim etmesi işlemidir.

    Enflasyon Vergisi: Para, tedavüle çıkaran kurum açısından yükümlülük; talep eden, elde tutan kurum ve kişi açısından ise bir varlık olarak düşünüldüğünde enflasyon, parayı ihraç eden kurumun yükümlülüğünü, parayı elde tutan kurumun ise varlığını reel olarak azaltır. Bu anlamı ile enflasyon, gelir elde eden açısından vergi özelliği taşımakta, dolayısıyla vergi gibi satın alma gücünün transferine neden olmaktadır. (Inflation Tax)

    Talon: Şirket varlıklarının belirli bir süre içinde zorunlu satışı ile sağlanabilecek değerden tüm borçlar ödendikten sonra kalan miktarın, hisse senedi sayısına bölünmesi sonucu bulunan değerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü