Eğitim Sitesi

Sosyal Sigortalar Kurumu Nedir? Sosyal Sigortalar Kurumu Hakkında Kısaca Bilgi

Sosyal Sigortalar Kurumu Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sosyal Sigortalar Kurumu:

Resmi ve özel sektörün çeşitli alanlarında işçi olarak çalışan vatandaşların sosyal haklarını düzenleyen ve onlara hizmet veren bir kurumdur.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Mevsimlik Göç: Kişilerin belli süreler için başka yerlere giderek çalışması sonra yerine dönmesidir.

    Ekonomi: 1. İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat. Maddi kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmamıza yardımcı olur. 2. Üretim, dağıtım, tüketim, ticaret, değişim ve bölüşüm ile ilgili etkinliklerin bütünü ile bu etkinlikleri inceleyen bir bilim dalıdır. 3. Tarım, ticaret, sanayi, hayvancılık, bankacılık, turizm, pazarlama vb işlerin genel adı. "Dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ekonomik bağımsızlık demektir."

    Ruhban sınıfı: Ruhban sınıfı, başta Hıristiyanlık olmak üzere belirli bir din bünyesinde din adamlığını meslek olarak icra eden tüm kişiler.

    Hukuk: Toplumsal ilişkileri düzenleyen, devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütününü inceleyen bir bilim dalıdır. Yasaların insan hak ve özgürlüklerine uygun olarak hazırlanmasına, hukuk anlayışının evrensel değeler ölçü alınarak geliştirilmesine katkı sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü