Eğitim Sitesi

Sınai Nedir? Sınai Hakkında Kısaca Bilgi

Sınai Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sınai:

Sanayi ile ilgili, endüstriyel.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Sınai:

Sanayi ile ilgili.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    İkicilik (Dualizm): Birbirinden ayrı, birbirinden bağımsız, birbirine geri götürülemeyen, birbirinin yanında ya da karşısında bulunan iki ilkenin varlığını kabul eden görüş.

    Determinizm: İnsanın, "ahlaki eylemleri ile ilgili kararları, içten ve dıştan belirlenen koşulların etkisiyle oluşur" görüşüne dayanarak ahlaki eylemlerinde özgür olmadığını savunan filozoflar vardır. Bunlar ahlak felsefesi alanında deterministtir .

    Felsefe Açısından Ahlak: İnsan davranışlarını iyi ya da kötü olarak nitelendiren yaptırım gücünü ağırlıklı olarak bireyin vicdanından alan kurallara ahlak denir. Ahlak felsefesi (etik) ise ahlak alanını yöneten değerlerin neler olduğunu, özünü ve temellerini araştıran ahlaki eylemlerin ölçütlerini koyan özel bir felsefe alanıdır.

    Zorunlu Varlık: 1- Varlığı hiçbir şeye bağlı olmayan, varlık nedenini kendinde barındıran, bunun sonucu olarak da kendi başına, nedensiz olarak var olan. Tanrı. 2- Kaynağı, nedeni bakımından, başka şeyler karşısında nedensel ve mutlak bir bağımsızlığı bulunan, özü varoluşunu içeren, var olmayışı düşünülemeyen varlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü