Eğitim Sitesi

Şeşper Nedir? Şeşper Hakkında Kısaca Bilgi

Şeşper Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Şeşper:

Savaş araçlarından altı dilimli topuz.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İç Oğlanları: Topkapı, Galata, İbrahim Paşa ve Edirne saraylarına alınıp, türlü devlet hizmetleri için aday olarak yetiştirilen gençlerdir. Bunlar genellikle devşirme kökenli olup, 4 yıllık Acemi Oğlanlar Ocağı eğitiminden sonra buraya alınırlardı.

    Kast Sistemi: Soydangelimle sınırlandırılmış kapalı sınıf sistemidir. Hindistan'da ortaya çıkmıştır. Aryânî ırkı kendi üstünlük ve bütünlüklerini koruyabilek için halkı birbirinden farklı sosyal sınıflara ayırmışlardır. Bu sınıflar sırasıyla şöyledir: 1. Brahmanlar (din adamı ve bilginler). 2. Kısatriyalar (prensler ve askerler). 3. Vaisyaslar-Vikyalar (hayvancılık ve tarımla uğraşanlar) 4. Çudralar (işçiler, sanatkarlar ve köleler). Bir de bu sınıfların dışında kalan "Paryalar" vardır. Bunlar insan yerine dahi konulmazdı.

    Babek: IX. yüzyıl'da Arap-İslam Devleti'nin Abbasiler Devri'nde devlete karşı ayaklanarak Azerbaycan'ı egemenliği altına alan, insanların her açıdan tam eşitliğini savunan, komünal (ortakçı) bir toplum yaratmaya çalışan bir dinsel öğretinin kurucusudur.

    Green Peace (Yeşil Barış) Örgütü: 1971 yılında kurulan uluslararası çevreci örgüttür. Soyu tükenmek üzere olan hayvan ve bitki türlerini korumayı, çevreye zarar verilmesini önlemeyi ve çevre bilincini güçlendirmeyi, kısaca ekolojik dengenin korunmasını amaçlar. Bu amaçla, çevreyi kirleten kuruluşlarla doğrudan karşı karşıya gelerek mücadele eder. Etkinliklerini büyük ölçüde gönüllülerle ve bağışlarla sürdürür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü