Eğitim Sitesi

Selamlık Nedir? Selamlık Hakkında Kısaca Bilgi

Selamlık Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Selamlık:

1- Saray, köşk ve konaklarda erkeklere mahsus daireye verilen ad. (Haremlik: Kadınlara mahsus daire)

2- Osmanlı padişahları cuma namazını kılmak için camiye giderken yapılan tören.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Selamlık:

Eskiden büyük konaklarda erkeklerin bulunduğu ve erkek konukların alındığı bölüm.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Oba: Eski Türklerde (Oğuzlar'da) çadırlarda yaşayan göçebe halkın meydana getirdiği topluluk. Çadır halkı. Bu topluluğun bir süre için konakladığı yer. Kabile anlamına da gelir. Boy dan daha küçük bir şubedir.

    Kervansaray: Ana yollarda, yolcuları barındırmak, kervanları konaklatmak, dinlendirmek, malları sahiplerine ve tüccara teslim edinceye kadar muhafaza etmek için tuğla ve taşlardan yapılan büyük han.

    Kutsal Emanetler: Topkapı Sarayında, hazine dairesinde saklanan Hz. Mu-hammet'e, Kabe'ye ve İs-lam inanışında saygın olan bazı kişilere ait olan eşyalardır. Bu eşyalar I. Selim'in 1517 yılında yaptığı Mısır Seferi'nden sonra İstanbul'a getirttiği eşya-lardır. Bunlardan bazıları; Hırka-i Saadet, Hz. Muhammed'in bir dişi, ayak izinin olduğu bir taş, atının bir çift nalı, bir seccadesi, sancağı, yayı, teyemmüm tası, iki asa, Hz. Nuh'un tenceresi, Hz. İbrahim'in kazanı, Hz. Yusuf'un gömleği, Hz. Davut'un kılıcı, Hz. Ebu Bekir'in seccadesi, Hz. Hüseyin'in gömleği, Hz. Hatice'nin gömleği.

    Tanhu (Tanrıkut): Hunlar'da bütün Türkler'in başı. Yabgu, Kağan, Hakan. Bunlar Gök Tanrı'nın yeryüzündeki temsilcisi sayıldıkları için (kutlu oldukları için) Tanrıkut adıyla da anılırlardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü