Eğitim Sitesi

Sarıca arı Nedir? Sarıca arı Hakkında Kısaca Bilgi

Sarıca arı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Sarıca arı:

15-20 mm. uzunlukta, vücutları sarı-siyah bantlarla süslü yaban arıları. Antenleri oldukça kalın, ağız parçaları çiğneyicidir. Bal yapmazlar. Avını yakalamada ve savunmada kullandığı zehirli iğnesinin ucu çengelsiz ve sivridir. Avladıkları tırtıl ve böcekleri çiğneyerek larvalarını beslerler. Petekleri bir binanın köşesine veya saçak altına bir sapla bağlıdır.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Langstroth kovan: TSE 3409 standardına göre iç ölçüleri 385mm.*455mm. kuluçkalık iç yüksekliği 280mm. ballık yüksekliği 260mm. gövde et kalınlığı 25mm. olan, 10 çerçeveli, genellikle ılıman yerlerde kullanılan, gezgin arıcılığa uygun olan kovan.

    Çanta tipi yemlik: Üst ölçüsü standart çerçeve ölçülerinde olup, içerisine arılar için hazırlanan sıvı veya katı yemleri vermek için, arıların bulunduğu çerçevelerin yanına konularak kullanılan plastik yemlik.

    Koloni dengeleme: Arılı, çiçek tozlu, ballı, açık gözlü yavrulu ve kapalı gözlü yavrulu çerçevelerin, kuvvetli ve zayıf koloniler arasında değiştirilerek, koloni güçlerini eşitlemek.

    Arısakızı (Propolis): Arıların değişik bitkilerin özellikle çiçek ve tomurcuklarından topladıkları reçinelerle balmumu ve ağız sıvılarının çeşitli oranlardaki karışımıyla meydana gelen sakızımsı madde. Reçineler, mumlar ve yağ asitleri, uçucu yağlar ile organik madde ve minerallerden oluşan bir bileşime sahiptir. Arı ailesi, kovandaki çatlakları doldurmak, kovan girişinin genişliğini ayarlamak, yavru gözlerini temizlemek, kovan içinden atamadıkları irice düşman ölülerini mumyalamak için kullanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü