Eğitim Sitesi

Sanatsal Düzenleme Nedir? Sanatsal Düzenleme Hakkında Kısaca Bilgi

Sanatsal Düzenleme Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sanatsal Düzenleme:

Çizgi, biçim, doku, renk, değer ve mekân gibi görsel sanatlar ögeleriyle bütünlük, denge, ritim, tekrar, oran, vurgu vb. görsel sanatlarda temeli oluşturan düzenleme ilkeleri.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Sembolik: Simgesel.

    Neft Yağı: Sakız ağacı cinsi bir ağaçtan ya da çam ağaçlarından çıkarılan reçineli bir sıvıdır. Bu maddeyi imbikten çekerek elde edilen sıvıya terebentin denir. Toz boyalardan yağlı boya yapmak ve boyaları sulandırmak için kullanılır. Boyalar neft yağında eritildikten sonra içerisine bezir yağı katılmak suretiyle koyulaştırılır. Neft yağı yağlı boyayı çürüttüğü için fırçaları ya da boyanın bulaştığı yerleri temizlemeye yarar. Yağlı boyanın çabuk kuruması için de az miktarda neft yağı ile karıştırılabilir.

    Mitoloji: 1. Çok Tanrılı dinlerde tanrı ve yarı-tanrıların eylemleri ile onların insanlarla ve diğer yaratıklarla ilişkileri konusundaki efsaneler, öyküler, inançlar bütünü. Genellikle bilinen Yunan ve Roma mitolojileridir. Oysa aynı biçimde eski Türk, Germen ve Aztek mitolojilerinden de söz edilebilir. Mitoloji, içinde üretildiği toplumun resim ve heykel sanatlarının konu seçiminde başvurduğu ana kaynaktır. 2. Bir milletin uydurduğu ve inandığı özellikle Yunan, Latin uygarlığına ait efsanelerin tümü. 3. Mitleri, doğuşlarını, anlamlarını yorumlayan, inceleyen bilim. 4. Bir ulusa, bir dine, özellikle Yunan uygarlığına ait mitlerin, efsanelerin bütünü.

    Sofa: Anadolu Türk evlerinde oda kapılarının açıldığı genişçe yer, hol.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü