Eğitim Sitesi

Sanatsal Anlatım Nedir? Sanatsal Anlatım Hakkında Kısaca Bilgi

Sanatsal Anlatım Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sanatsal Anlatım:

Sanat terimleriyle algı, beceri, düşünce ve duyguların sunumu.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Soyut Sanat (Abstrakt Sanat): 1- Soyut sanat genel anlamıyla doğada var olan gerçek nesneleri betimlemek yerine, biçimler ve renklerin, temsili olmayan veya öznel kullanımı ile yapılan sanata denir. Nonfigüratif sanat terimi ile değişmeli olarak kullanılır. 20. yüzyıl başında bu terim, gerçek biçimleri sadeleştirilmiş veya değiştirilmiş halleriyle imgelere indirgeyen Kübist ve Fütürist sanatı tanımlamak için de kullanılmıştır. 2- Doğa görüntülerine bağlı olmayan sanat. 3- Abstre sanat olarak da bilinir. Renk, çizgi, kütle, ton gibi çeşitli biçim öğelerinin bilinen nesnelere benzemeyecek biçimde kullanımı sonucu ortaya çıkan organik ya da biorganik imgelerle oluşturulan düzenlemeler.

    Taslak: 1- Sonradan çalışarak bitirmek üzere, bir resim ya da heykelin önceden hazırlanan şekli. 2- Eskiz. Resim, heykel ve mimarlıkta yapıtın ölçeğini, kompozisyonunu ya da ışık etkileri gibi öğeleri belirleme amacı ile yapılan şematik nitelikli çizimi.

    Etüt: 1- Herhangi bir konuda derinlemesine, ayrıntılı araştırma ve inceleme. 2- Resimde uzun süreli ayrıntılı çizim ve boyama alıştırmaları.

    Vaaz Kürsüsü: Belli gün ve saatlerde imamın vaaz vermek için çıktığı, koltuk ya da küçük balkon şeklindeki bölüm.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü