Eğitim Sitesi

Safra Nedir? Safra Hakkında Kısaca Bilgi

Safra Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Safra:

Karaciğer hücreleri tarafından salgılanarak safra kesesinde toplanan ve safra kanalı ile onikiparmak bağırsağına geçerek yağların sindirimine katılan, safra tuzları, kolesterol, safra pigmentleri, yağ asitleri, sodyum klorür içeren sıvı; öd.

 

Denizcilik Terimi Olarak Safra:

Bir teknede denge sağlanması için sintinesine konan ağırlık.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Safra:

Karaciğer tarafından salgılanan, yeşilimsi kahverengi bir sıvıdır. Safra, kısmen yağ sindirimine yarayan bir salgı, kısmen de eskimiş alyuvarların tahrip olmaları sonucu oluşmuş bir atılma ürünüdür.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Asit Yağmurları: Odun, kömür ve diğer fosil yakıtların yakılması sonucu atmosfere verilen kükürt ve azot içeren gazların, atmosferde çeşitli tepkimeler ile asitli bileşiklere dönüşüp yağışlarla yeryüzüne dönmesine asit yağmurları denir.

    Etholoji: Doğal koşullarda hayvan davranışını tüm ayrıntılarıyla inceleyen bilim dalıdır.

    Kanibalizm: Kuvvetli bir canlının kendinden zayıf bir canlıyı öldürmesi ve/veya ondan besinini sağlamasına ise kanibalizm denir.

    Ekolojik Ayak İzi: 1. Mevcut teknoloji ve kaynak yönetimiyle bir bireyin, topluluğun ya da faaliyetin tükettiği kaynakları üretmek ve ortaya çıkardığı atığı bertaraf etmek için gereken biyolojik olarak verimli toprak ve su alanıdır. 2. Dünyanın insan taşıma kapasitesini tahmin etmek için kullanılan çok yönlü sınırlama yöntemi. 3. İnsanların biyolojik ihtiyaçları için kullandığı yenilenebilir kaynakları sağlayabilmek için gereken verimli toprak ve su alanına ekolojik ayak izi denir. Ekolojik ayak izi, bireyler ya da toplumlar için hesaplanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü