Eğitim Sitesi

Sabit Getirili Menkul Kıymetler Nedir? Sabit Getirili Menkul Kıymetler Hakkında Kısaca Bilgi

Sabit Getirili Menkul Kıymetler Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sabit Getirili Menkul Kıymetler:

Müşterisi adına menkul kıymetleri saklamaya yetkili kurum ve kuruluşlardır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Kuponlu İhraçlar: Bir menkul kıymetin dönemsel olarak faiz ödemesini ifade eder. Örneğin, 100.000 TL nominal değerli, 3 ayda bir % 15 kupon faizi ödemeli 1 yıl vadeli bir menkul kıymetin, yatırımcısına 3 ayda bir 15.000 TL lik faiz (kupon) ödemesi yapılması, 1 yıl sonunda ise anaparasının, 100.000 TL'nin ödenmesi söz konusudur.

    Piyasa Yapıcılığı Sistemi (Primary Dealer): Birincil piyasa işlemlerinde etkinliği artırmak, ikincil piyasaların işleyişini kolaylaştırmak amacı ile, hazine veya merkez bankalarının, borçlanma senedi ihracı (ihale), döviz müdahalesi türü işlemlerinde sadece belli kriterlere göre seçtiği banka ve diğer bazı kuruluşları taraf kabul ettiği bir sistemdir. Piyasa yapıcısı adı altında seçilen kuruluşlar, ikincil piyasalarda aralıksız işlem yapmak, kotasyon vermek, bir ihracın belli bir miktarını satın almak gibi yükümlülüklere sahiptir.

    Yan Gelirler: İşverenler tarafından işçilere yapılan sağlık sigortası, hayat sigortası, kar paylaşımı ve benzerleri gibi para dışı dolaylı ödemeler.

    Demo İşlem Platformu: Gerçek hesap açılmadan tanıma amacıyla kullanılan platform.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü