Eğitim Sitesi

Renk Desteği (Display Color) Nedir? Renk Desteği (Display Color) Hakkında Kısaca Bilgi

Renk Desteği (Display Color) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Renk Desteği (Display Color):

Ekranın toplamda desteklediği renk sayısını tanımlamak için kullanılır. Bu sayı ne kadar yüksekse, o kadar doğala ve gerçeğe yakın renkler elde edilmektedir. 16.7 milyon renk (24 bit) artık ekranlarda standart olarak kabul edilen renk adedidir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Smart Tv: Yeni bir televizyon teknolojisi değil mevcut LED, LCD, Plazma gibi TV'lere eklenen yeni bir özelliktir. Smart TV'nin en önemli iki farkı vardır .Bunlar ; İletişim sistemine sahip olması ve bu sayede internete girebilmesi, özel geliştirilmiş uygulamalara sahip olabilmesidir.

    Dynamic Noise Reduction (DNR): Dinamik Gürültü Azaltma. DNR özelliği görüntüdeki kirlilikleri filtreleyerek daha temiz bir görüntü elde etmenizi ve düşük sinyal seviyesinde daha iyi bir görüntü almanızı sağlar.

    SRS Sound: SRS Sound, iki hoparlörlü herhangi bir stereo sisteminden doğal 3D ses sağlar. SRS Sound, dinleme konumu ne olursa olsun doğal, surround ses benzeri bir ses deneyimi sunar.

    Batarya: Kablosuz telefonların güç kaynağı. Kablosuz telefonlar ve iletişim cihazlarında, nikel kadmiyum, nikel metal hidrid ve lityum iyon gibi, yeniden şarj edilebilir bataryalar kullanılır. (Battery)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü