Eğitim Sitesi

Rehin Nedir? Rehin Hakkında Kısaca Bilgi

Rehin Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Rehin:

Bir borcun ödeneceğine teminat olarak ödenince, geri alınmak şartıyla borçlunun alacaklıya verdiği değerli şey, tulu, ipotek.

 

Hukuk Terimi Olarak Rehin:

Bir borcun yerine getirilmemesi halinde, alacaklarının teminatı olmak üzere ve paraya çevirtme hakkıyla birlikte alacaklı lehine verilen taşınır veya taşınmaz mal güvencesi.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Rehin:

Vesika, güvence olarak bırakılan mal; alacaklının yanında, borçlu kimsenin bir mal bırakması. Alacaklı kimse, tayin edilmiş vakitte alacağını alamazsa, alacağını o maldan tahsil edebilir.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Rehin:

Bir borcun ödenmesinin temini amacıyla borçlu tarafından alacaklıya verilen ve borç ödenince geri alınan kıymetli eşya anlamında kullanılır.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Olgu: Bilimsel verilere dayalı, kanıtlanabilir özellikteki bilgidir.

    Asalak: 1. Sürekli veya geçici bir süre bir canlıda yaşamını sürdüren, bu süreçte ona zarar veren başka canlı, parazit. "Bir süre asalak önleyici ilaç kullanmalısınız." 2. Geçimini başkalarının sırtından sağlayan kişi, abacı, ekti, otlakçı, tufeyli. "Kendi işimi kurmak, para kazanmak istiyorum. Asalak gibi yaşamaktan bıktım."

    Kuvarsit: Kum taşı.

    İletişim: 1- Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon. 2- Telefon, telgraf, televizyon, radyo vb. araçlardan yararlanarak yürütülen bilgi alışverişi, bildirişim, haberleşme, muhabere, komünikasyon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü