Eğitim Sitesi

Refakatli Gezi Nedir? Refakatli Gezi Hakkında Kısaca Bilgi

Refakatli Gezi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Refakatli Gezi:

Bir tur görevlisinin tüm ulaşım, konaklama, bagaj hizmetlerinin düzenli şekilde yerine getirilmesinden sorumlu olduğu, masrafın 'her şey dâhil' hesaplandığı gezi türü.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Linkert Sınıflaması: Linkert sınıflamasına göre işletme karakteristikleri: 1) Motivasyon güçlerinin karakterleri. 2) Haberleşmenin, iletişimin üstler tarafından benimsenme derecesi. 3) Karşılıklı ilişki etkileme işleminin karakteristikleri. 4) Karar işleminin karakteri. 5) Amaçları saptama ve gözetme özelliği. 6) Denetim işleminin özelliği. 7) Performans karakteristikleri.

    Seyahat Broşürü: Bir ülke, bölge, kent veya bir otel, acenta gibi işletmelerin tanıtımını yapan, resimli ve birkaç sayfa halinde katlanmış basılı yayın.

    Turizmde Talep Tahmini: Turizm talebinde ileri bir dönemde meydana gelebilecek gelişmelerin bilimsel yöntemlerle araştırılması.

    Turizm Harcamaları Fonksiyonu: Potansiyel turistlerin seyahat için harcamaya ayıracağı para hacmiyle bu paranın ulaştırma ve konaklama harcamaları arasındaki ilişkileri ifade eden bir fonksiyondur. M = S + K Formülde; (M) seyahat için harcamaya ayrılan para hacmini, (S) ulaştırmaya, (K) ise konaklamaya ayrılan para hacmini gösterir. Diğer taraftan bu analize kullanılabilecek boş zaman (Z) da eklenebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü