Eğitim Sitesi

Quodilbet (istendiği gibi, dermece) Nedir? Quodilbet (istendiği gibi, dermece) Hakkında Kısaca Bilgi

Quodilbet (istendiği gibi, dermece) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Quodilbet (istendiği gibi, dermece):

16. ve 17. yy.larda polifonik vokal bir eserin farklı eserlerindeki birkaç popüler melodi ve metnin komik bileşimi bu kelimeyle adlandırılırdı. Bachın Goldberg Variationların sonuncusu bir quodilbet idi.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Aria: 1- Operalarda solistlerden birinin orkestra eşliğinde söylediği, genellikle kendi içinde bütünlüğü olan parça. 2- Bir tür şarkı. İnsan sesi için beste. Operalarda genellikle başvurulan biçim. 3- Hava, melodi. 4- Orkestra eşliğinde söylenen ya da çalınan, solo ses ya da çalgı için büyük çaplı ezgi.

    Ziganka, Zigeuner, Zingara, Alla Zingara: Çingene, çingene müziği, çingene tarzında, Çigan.

    Balad: 1. Bir öykü anlatan geleneksel şarkı. Ballad (İng.). 2. Öykü anlatan üslupta çalgısal yapıt. 3. Ortaçağdaki ilk çoksesli ezgi biçimlerinden biri. 4. Ballade (Fr.): Chopin'in dramatik ve şiirsel, uzun piyano parçalarına verdiği ad.

    Bis (Lat.): İki kez. Bir daha. Konser sonunda dinleyicinin yorumculardan bir kez daha çalmalarını istemesi. Konserde halkın icracıdan ek parça çalmasını istemek için kullandığı kelime. Yerine "encore" kelimesi de kullanılır "yine" anlamına gelir. Notada "bis" yazısı, bir bölümün bir kere daha çalınacağını gösterir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü