Eğitim Sitesi

Proteoliz Nedir? Proteoliz Hakkında Kısaca Bilgi

Proteoliz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Proteoliz:

Proteinlerin amino asitlerine kadar parçalanması işlemi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Proteoliz:

Proteinlerin amino asitlerine kadar parçalanması işlemi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Özgül Isı Yüksekliği: Suyun birim miktarının ısınması için gerekli olan ısı miktarına özgül ısı denir. Suyun ısınması için gereken ısı miktarı çok fazladır. Bu nedenle, su geç ısınır ve geç soğur. Su, havanın ısısını hapseder ve depoladığı ısıyı soğuk olan havaya verir. Bu sayede vücudumuzun sıcaklığının düzenlenmesini sağlar.

    Kapalı Tohumlular: Tohumlar olgunlaşıncaya kadar meyve karpelleri tarafından korunan olgunlaştıktan sonra karpelleri açılarak tohumları serbest hale geçebilen kapalı tohumlu bitkiler.

    Genetik Kod: 1- RNA boyunca üçlü gruplar halinde bulunan ve protein sentezleme sırasında üretilen aminoasit dizilerinin düzenini belirleyen nükleotid dizileri. 2- Nükelotit üçlüleri şeklindeki talimat seti; bir mRNA'daki doğrusal nükelotit dizisi, bir proteindeki doğrusal amino asit dizisine tercüme edilir.

    Dormansi: Bazı bitkilerin tohumları, kışı kar altında, soğukta geçirir. Büyüme ve gelişmenin askıya alındığı metabolik hızın çok düşük olduğu durgunluk hâline dormansi denir. Tohumlarda da kışın dormansi durumu görülmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü