Eğitim Sitesi

Plantigrad Nedir? Plantigrad Hakkında Kısaca Bilgi

Plantigrad Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Plantigrad:

Tabanına basarak yürüme ile belirlenen kısmen yavaş bir hareket biçimidir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Varyasyon: 1-Bir türün bireylerindeki aynı karakterin farklı şekilleri, değişiklik, çeşitlilik. 2-Bazı karakterler bakımından farklı olma, orta durumdan sapma durumu.Esas tür tipine göre belirli karakterlerde görülen farklılıklar.

    Epitel doku: Salgı ve örtü sistemindeki dokudur. Bu dokuda hücreler birbirine bitişik ve çizgi hâlinde birleşmişlerdir. Epitel doku hücrelerine epitel hücre veya epitelyosit denir. Epiteldokunun çeşitli işlevleri aşağıda verilmiştir. ➢ Vücudun ve organların iç ve dış yüzeylerini sararak dış etkilerden korur. ➢ Endokrin ve ekzokrin salgı bezlerinin yapısını oluşturarak salgı yapar. ➢ Sindirim ve boşaltım organlarında bulunan epitel doku, maddelerin emilimini sağlar. ➢ Bazı epitel dokular, duyu hücreleri aracılığıyla duyu alma ve kasılma işlevini yapar. İşlevlerine göre epitel doku; örtü epiteli, salgı epiteli, miyoepitel ve nöroepitel olmaküzere 4 gruba ayrılır.

    Bazal metabolizma hızı: Besin alınması ve hareketsiz durumda vücudu canlı tutmak için gerekli enerji tüketimi.

    Sarı Benek: Ağ tabaka (retina) ışığa duyarlı reseptör hücrelerinin ve sinirlerin bulunduğu tabakadır. Bu bölgede çomak ve koni reseptörleri bulunur. Retinada koni hücrelerinin en yoğun bulunduğu bölgeye sarı benek ismi verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü