Eğitim Sitesi

Piyasa Yapıcılığı Nedir? Piyasa Yapıcılığı Hakkında Kısaca Bilgi

Piyasa Yapıcılığı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Piyasa Yapıcılığı:

Fiyat sağlamakla yükümlü ve bildirilen alım-satım fiyatından işlem yapılması ile ilgili gerekli hazırlığın yapılmasıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Beklenti Anketi - BA: TCMB tarafından finansal ve reel sektörde karar alıcı ve uzman kişilerin, tüketici enflasyonu, döviz kuru, cari işlemler dengesi, GSYH büyüme hızı ve faiz oranları gibi temel makroekonomik değişkenlere ilişkin beklentilerinin alınması amacıyla aylık olarak uygulanan bir ankettir. (Survey of Expectations - SoE)

    Rehin: Bir borcun ödenmesinin temini amacıyla borçlu tarafından alacaklıya verilen ve borç ödenince geri alınan kıymetli eşya anlamında kullanılır.

    Aracılık Yüklenimi: Halka arz edilecek sermaye piyasası araçlarının tamamının satılacağının aracı kuruluş veya kuruluşlar tarafından ihraçcı şirkete taahhüt edilmesidir. İki türlü olur: bakiyeyi yüklenim veya tümünü yüklenim.

    Merkez Bankası: Fiyat istikrarını sağlamak, para piyasasını düzenlemek, bankacılık sistemini yönlendiren kurum olarak ülkedeki kredi hacmini ve dağılımını ayarlamak, ülkenin altın ve döviz rezervlerini yönetmek ve dış ödemeleri düzenlemekle görevli banka.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü