Eğitim Sitesi

Orta Boy Fotoğraf Makinesi Nedir? Orta Boy Fotoğraf Makinesi Hakkında Kısaca Bilgi

Orta Boy Fotoğraf Makinesi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Orta Boy Fotoğraf Makinesi:

4,5x6 ; 6x6; 6x7; 4x9 cm. Boyutlarındaki tabaka ya da rol film kullanılan fotoğraf makinelerinin genel adı.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Doygunluk: Fotoğrafta yer alan diğer renklerin baskısı altında kalmamış, yoğun ve tam renk.

    avi / AVI (Audio Video Interleave): Duyusal ve görsel birleşim. Bu veri düzenlemesi, bilgisayarda veya sayısal fotoğraf makinesinde hareketli resim (video) çekimlerinin kayıt düzenlemesi olarak kullanılır. Farklı sıkıştırma oranları ve çözünürlükte video çekimlerini işletebildiği için tercih edilir.

    Flaş Metre (Işık Ölçücü): Elektronik flaşın yaydığı ışığın yoğunluğunu ölçmek için kullanılan bir pozometre türüdür. Buradan okunan değer, doğru bir diyafram/flaş senkronizasyonu kombinasyonu belirlemek için kullanılır.

    Yansıtıcı (Reflektör): Işığın istediğimiz yere düşmediği durumlarda kullanılır. Yansıtıcı, nesnenin karanlıkta kalan bölgelerine ışığı yönlendirebilmek için ışığa doğrultulur. Altın renkli yansıtıcılar renkleri sıcaklaştırırken, gümüş ve beyaz renkli yansıtıcılar renklerde değişiklik yapmazlar. Değişik renklerde yansıtıcı kullanılarak fotoğrafı çekilecek nesnenin renklerinde değişiklikler elde edilebilir. Siyah renkli yansıtıcının görevi ise biraz farklıdır ve ışığı emerek görüntünün daha karanlık çıkmasını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü