Eğitim Sitesi

Ödünç Verilen Materyal (Circulating) Nedir? Ödünç Verilen Materyal (Circulating) Hakkında Kısaca Bilgi

Ödünç Verilen Materyal (Circulating) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Ödünç Verilen Materyal (Circulating):

Okuyucular tarafından kütüphane dışına çıkarılmasında sakınca olmayan eser.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Mikrofiş (Microfiche): Basılı materyal sayfalarının imajların bulunduğu 4x6 inç ölçüsünde küçük levha şeklinde filmler. Bu filmlerin okunabilmesi için bir mikrofilm okuyucu makine gereklidir. Bir metnin bir çok sayfası tek bir levhaya sığdırılabilir. Başlıca üstünlüğü yer tasarrufu sağlamak ve uzun süreli koruma sağlamaktır.

    İlave Fiş (Added Entry): Bir kart kataloğunda ana giriş kartlarından ayrı olarak, bir malzemeye başka erişimler sağlayan diğer kartlar. Bunlar ortak yazarı, başlığı, konuyu, seriyi vs. gösterirler; ana girişte verilen bibliyografik bilgiden daha az bilgi içerirler.

    PDF (Taşınabilir Belge Biçimi): Kaynak dokümandaki tüm fontları, formatı, renkleri, sayfa numaralarını ve grafikleri koruyan evrensel bir dosya formatıdır. PDF dosyaları içinde barındırdığı kaynağın orijinalliğini korur ve çoğu zaman orijinal dokümanın fotoğrafı gibidir. dersimiz.com PDF formatındaki bir dokümanı görebilmek ya da aktarabilmek için Foxit Reader, Adobe Acrobat Reader gibi yazılımlıların bilgisayarda yüklü olması gerekir.

    Materyal Kaydı (Item Record): Kütüphane kataloğunda bulunan ve bir kitabı, dokümanı süreli yayını vb. malzemeyi tanımlayan kayıt. Bu kayıt her materyalin yazarının adını, başlığını, yayın yerini, yayıncının adını, basım bilgilerini, yayın tarihini, fiziki özelliklerini belirten unsurlardan oluşur. terimlersözlüğü.com Materyal kaydında ilgili malzemenin kütüphanedeki yeri, sınıflandırma numarası, statüsü gibi bilgiler bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü