Eğitim Sitesi

Nükleer Nedir? Nükleer Hakkında Kısaca Bilgi

Nükleer Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Nükleer:

Atom çekirdeği ile ilgili.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Nükleer:

Atom çekirdeği ile ilgili. Çekirdeksel.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Devrim Arabaları: Dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) toplantısında dile getirmesinin ardından 129 günde tamamlanan, Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk yerli otomobil.

    Gök Okulu: Nuri Demirağ'ın Sivas'ın Divriği ilçesinde pilot yetiştirmek amacıyla açtığı okul.

    Normandiya Çıkarması: General Eisenhower kumandasındaki Müttefik kuvvetlerinin 1944 Haziran - Eylül ayları arasında giriştiği hücum harekâtı. - Almanlara karşı Avrupa cephesinde yalnız kalan SSCB savaşın ağır yükü altında ezildiği için Müttefiklerin yeni bir cephe açmalarını talep ediyordu. - Fransa'nın kuzey ucunda yer alan Normandiya Alman ordularına büyük bir darbe vurulan cephe oldu. - Fransa ve tüm Avrupa, Alman işgalinden kurtarıldı ve Almanya teslim olmak zorunda bırakıldı. - II. Dünya Savaşı kronolojik olarak önce Afrika’da, ardından Almanya’nın düşüşüyle Avrupa’da, son olarak da Japonya’nın teslimiyeti neticesinde Asya’da sona erdi. - Savaşın son döneminde toplanan Müttefik Devletler tarafından düzenlenen Yalta, San Francisco ve Potsdam Konferansları (1945) barışın tesisi için atılan en önemli adımlar oldu. - Bu konferanslar savaş sonrası dünyayı şekillendirdi.

    Strateji: Bir ulusun veya topluluğun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü