Eğitim Sitesi

Nedensellik yasası Nedir? Nedensellik yasası Hakkında Kısaca Bilgi

Nedensellik yasası Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Nedensellik yasası:

Her olayın bir nedeni olduğunu ileri süren yasa (Her olayın bir nedeni vardır ve bu neden bir önceki olayın sonucudur. Aynı şartlarda aynı neden aynı sonucu meydana getirir.).

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Analoji: 1. İki şey arasındaki benzerliğe dayanarak birisi hakkında verilen bir yargıyı diğeri hakkında da verme. 2. İki farklı nesne veya önerme arasındaki benzerliklere dayanarak çıkarım yapma işlemidir.

    Tin: Ruh

    Sessiz Konuşma: Düşünme işleminin imgelemede olduğu gibi nesnelerin görüntüleriyle değil, kavramların ve sözcüklerin zihinde canlandırılmasıyla yapılmasıdır. Davranışçı ruh bilim uzmanlarından olan Watson'a göre içimizden söylediğimiz (o sözcüğü içimizden söylerken farkında olmadan küçük kas hareketleri de yaparız) bir sözcük başka bir sözcük için uyaran görevi yapar ve bu işlem zincirleme olarak devam eder ve düşünme gerçekleşir. Bir davranış bazen sözel olarak düşünülemez motor alışkanlıkla "içsel hareket" şeklinde zihnimizde canlandırılarak düşünülür.

    Teleoloji: Ereksel görüş. Evreni amaçlarla araçlar arasında bir ilişkiler sistemi olarak gören felsefe öğretisi. Yalnızca insan davranışlarının değil, tarih ve doğa olaylarının da amaçlarla belirlenmiş olduğunu kabul eden görüş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü