Eğitim Sitesi

Necasetten Taharet Nedir? Necasetten Taharet Hakkında Kısaca Bilgi

Necasetten Taharet Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Necasetten Taharet:

Maddi pisliklerden arınma ve temizlenme.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Necasetten Taharet:

Namaz kılmaya hazırlığın şartlarından biridir. Namaz kılınacak yerin, bedenin ve elbiselerin temiz pak olması anlamına gelir. Kirli ve pis yerlerde namaz kılınmaz. Bu güzel ibadeti yapmak için önce çevreyi temizlemek gerekir.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Tadil: Bir hadis ravisinin naklettiği hadislerin geçerli kabul edilebilmesi için o ravinin, Kur'an-ı Kerim ve sünnetin buyruklarına uygun davrandığının, şahsiyetini zedeleyici söz ve davranışlardan uzak durduğunun, naklettiği hadisleri olduğu gibi aktarıp birbirine karıştırmadığının belirlenmesi, ortaya konması.

    Tefsir: 1. İnsanın bilgi birikimi ve Arap diline hâkimiyeti ölçüsünde Kur’an-ı Kerim metninin içerdiği manaları ortaya çıkarması, yorumlaması. 2. Kur’an-ı Kerim ayetlerinin anlamlarını açıklamaya, hükümlerini ve bu hükümlerin dayandığı gerekçeleri açığa çıkarmaya ve ayetleri belirli bir yöntem çerçevesinde yorumlamaya yarayan ilim dalı.

    Büyü: Tabiat kanunlarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları gizli işlem ve davranışlara verilen genel ad, efsun, sihir.

    Taklit: Belli bir örneğe benzemeye veya benzetmeye çalışma. Birinin davranışlarını, konuşmasını tekrarlayarak eğlenme. Benzetilerek yapılmış şey.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü