Eğitim Sitesi

Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama) Nedir? Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama) Hakkında Kısaca Bilgi

Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama):

Kameranın, çekimi yapılan alanın bir çok bölgesini hesap ederek en uygun otomatik olarak netleme yapabilmesi kabiliyetidir ki bu özellik gelişmiş modellerde mevcuttur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    LED (Light Emitting Diode): Işık saçan diod demektir. Genellikle elektronik aletlerde bir takım kontroller için kullanılan kırmızı, yeşil veya turuncu renkte ışık yayan ve cihazın herhangi bir bölümünün çalıştığını veya çalışmadığını gösteren ikaz işaretleridir.

    Ekran: Çektiğini ve çekeceğiniz fotoğrafları izlemenize yarayan, size her türlü bilgiyi veren kısımdır. Birçok dijital SLR makinede bu ekrandan bakarak fotoğraf çekemezsiniz.

    Apokromat: Kromatik görüntü bozulmasına karşı gerekli düzeltme yapılmış olan objektifler.

    EV (exposure value): Açılımı pozlama değeridir. Dijital kamera dilinde daha çok artı/eksi yönde yani daha karanlık ya da daha parlak yönde kameranın yapabildiği pozlama değerini ifade eder. +2.0 ile -2.0 arasında değişen bir cetvelde ortam aydınlatması veya karartmasının belirli ölçeklerde gerçekleştirilmesini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü