Eğitim Sitesi

Muhayyale Nedir? Muhayyale Hakkında Kısaca Bilgi

Muhayyale Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Muhayyale:

Hayal etme.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Plastikler: Plastik, ısı ve basınç etkisiyle biçim verilen, organik veya sentetik olarak yapılan maddelerdir. Henüz 60 yıllık bir teknolojik gelişmeye sahip olan plastik ürünler, diğer temel maddelerle kıyaslanabilir bir tüketim seviyesine kısa sürede ulaşmıştır. Plastik malzemenin hafifliği ve ucuz işlem maliyeti, metal ve ağaç gibi yapı malzemelerine karşı bir avantaj doğurmaktadır. Türkiye'de kişi başına yılda yaklaşık 6,5 kg. plastik tüketilmektedir. Bu miktar dünya ortalamasından 2 defa daha düşüktür.

    Protestan: 1. Hristiyanlıkta reform hareketi sonucu doğan mezhep. 2. Bu mezhebe bağlı olan kimse. Detaylı bilgiyi Protestanlık adı altında bulabilirsiniz.

    Koğuş: Kışla, okul, tutukevi, hastane vb. kalabalık yerlerde içinde birçok kimsenin yattığı veya barındığı büyük oda. Osmanlı Devleti'nde devşirilen çocuklara acemi ocağında eğitim ve öğretim verildiği birbirini izleyen yedi oda.

    Bozahane: Boza yapılan yer. boza: Arpa, darı, mısır, buğday vb. tahılların hamurunun ekşitilmesiyle yapılan koyuca, tatlı veya mayhoş içecek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü