Eğitim Sitesi

Muhaderat Nedir? Muhaderat Hakkında Kısaca Bilgi

Muhaderat Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Muhaderat:

Namuslu.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kalvenizm: Kalvenizm ya da Kalvinizm, John Calvin'in 16. yüzyıl başlarında ortaya attığı görüşlere dayanarak kurulan bir Hristiyanlık mezhebidir.

    Başhaseki: Hasekilerin en yüksek rütbelisi. Yeniçeri Ocağı'nın 14.,49., 66. ve 67. ortalarına 'Hasekiler' denirdi. Orta, aşağı yukarı bugünkü tabur kadar mevcudu olan bir birlik idi.

    Zerdüşt Dini (Mecusilik): M.Ö. VI yüzyılda İranlı peygamber Zerdüşt'ün kurduğu inanç ve ibadet sistemi. Bu inanç iyilikle kötülüğün aynı kaynaktan çıkamayacağını, çünkü iyilikle kötülüğün, aydınlıkla karanlık arasında sürekli bir savaş olduğunu, bu savaşın iyiliğin, aydınlığın yengisiyle sonuçlanacağını, onun için insanın iyilikten, aydınlıktan, gökyüzünden yana olması gerektiğini savunmaktadır.

    İşçi Sınıfı (Proleterya): Fabrika, atölye, maden ocağı, tarım işletmesi vb. gibi bir işyerinde , belli bir ücret karşılığında bedenini, kafa gücünü ya da bunlarla birlikte el becerisini kullanarak üretim yapan kimselerden oluşan sınıf. Kapitalist üretim biçiminin iki büyük sınıfından biridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü