Eğitim Sitesi

Mikrovillus Nedir? Mikrovillus Hakkında Kısaca Bilgi

Mikrovillus Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mikrovillus:

1. Silindirik ya da kübik epitel (örtü) hücrelerinin üst yüzeylerinde emme yüzeyini genişletmek için hücrenin sitoplazmasından dışarı doğru yaptığı uzantılardır.

2. İnce bağırsak hücrelerinde, besin emilimi sağlayan parmaksı uzantılardır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mikrovillus:

Silindirik yada kübik epitel (örtü) hücrelerinin üst yüzeylerinde emme yüzeyini genişletmek için hücrenin sitoplazmasından dışarı doğru yaptığı uzantılardır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Bivalent: Sentromeri henüz bağlı iki homolog kromozomun kardeş kromatitler oluşturmak üzere kendilerini eşlemesi sonucu oluşan grup.

    Atom Yörüngesi: Atom çekirdeği etrafında bir elektronun izlediği yol.

    Antikor: 1. Vücuda giren yabancı maddeleri (antijen) yok etmek için akyuvarların salgıladığı savunma maddesi. 2. Kan ya da dokularda bulunan bazı yabancı maddelere karşı tepki olarak oluşturulan proteindir. 3. Çok hücreli organizmaların bağışıklık sistemi tarafından antijene karşı geliştirilen glikoprotein yapısındaki moleküller. 4. Mikro organizmalara ve antijenlere karşı vücudu korumak amacıyla insan ve hayvan vücudunda üretilen protein yapısında olan maddelerdir.

    Kalıtım: 1. Ana ve baba karakterlerin döllere geçişini, bu karakterlerin meydana gelen döllerde benzerlik ve farklılıklarını inceleyen bilim dalıdır. Genetik olarak da adlandırılır. 2. Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle/yavrulara aktarılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü