Eğitim Sitesi

Mezkur Nedir? Mezkur Hakkında Kısaca Bilgi

Mezkur Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mezkur:

Zikredilmiş bulunan.

 

Hukuk Terimi Olarak Mezkûr:

zikredilen; sözü edilen; anılan

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Mezkûr:

Sözü geçen, zikredilen.

 

Tarih Terimi Olarak Mezkûr:

Az önce anılmış bulunan, az önce adı geçen, anılan.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kamu Kurumu Alanları: Resmi veya idari tesis alanlarını, büyük alan kullanımını gerektiren kamu kuruluş ve servis alanlarını ve askeri alanları veya yapı ölçeğinde resmi, idari, dini ve umumi binaları içeren alanlar.

    Bekar Odası: Yalnız kimselerin, dışarıdan gelmiş işçilerin tek başlarına ya da birkaç kişi ile birlikte kalabilmeleri için düzenlenmiş yerler.

    Askeri Yasak Bölge: Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölgedir. Askeri yasak bölgeler 1 inci ve 2 inci askeri yasak bölgeler olmak üzere ikiye ayrılır. 1 inci derece askeri yasak bölgeler; içerisindeki taşınmaz mallar kamulaştırılır. 2 inci derecedeki askeri yasak bölgelerde yabancı uyruklu kimseler taşınmaz edinemezler, edinmişlerse tasfiye edilir. Yabancılar izin almadan bu bölgede taşınmaz kiralayamazlar. Bu hükümlere aykırı hareket edenler cezalandırılır. Yetkili komutanlıkça izin verilmeyen her türlü inşaat durdurulur.

    Re-Organizasyon: Bkz. Yeniden Yapılanma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü