Eğitim Sitesi

Memory Nedir? Memory Hakkında Kısaca Bilgi

Memory Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Memory:

Bilgisayarda, bilginin depo edildiği, kopyalandığı ve yeniden kullanıldığı yüksek erişim hızına sahip bölüm. (RAM-ROM vb.)

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    TRANSPARAN GIF'LER: Bir çok servis Web sayfalarının güzel görünmesi için grafik arka fonlar kullanıyor. Bu fonun üzerine bir resim yerleştirildiğinde resmin hiç işinize yaramayacak yerleri güzel arka fonunuzun görünmesini engelleyebilir. Bunu önlemek için "transparan GIF"ler kullanılır. GIF dosyasındaki herhangi bir rengi transparan olarak atadığınızda o renk görülmeyecek, onun yerine arka fonunuz görüntülenecektir. Paint Shop Pro'nun 3.12 sürümü bu işi yapabilmektedir.

    OCR: (Optik karekter tanıma)Yazılı veya basılı karakterlerin makina tarafından ve foto-elektrik transuderlerden gelen girdilere dayanarak tanıması. Bu tür programlara örnek vermek gerekirse RECOGNITA firmasının GO-CR, Caere firmasının Omni Page programları gösterilebilir.

    Byte: Sekiz data bit'i ile bir parti bit'ten meydana gelen bir alfabetik veya özel karakterdir. Genelde ASCII olarak kodlanmıştır.

    ISP: Internet Service Provider: Türkçe karşılığı:Internet Servis Sağlayıcı. Sık sık ISS olarak kullanılır. Internet'e kurumsal ve bireysel erişim hizmeti sağlayan kuruluşlara verilen addır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü