Eğitim Sitesi

Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) Nedir? Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) Hakkında Kısaca Bilgi

Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mahalli Yerinden Yönetim (Yerel Yönetimler):

Yerel yönetimler kavramı, yerinden yönetim ilkesine göre kurulan ve işleyen yönetsel kuruluşları ve yönetim birimlerini anlatmak için kullanılmaktadır. Not: Yerel yönetimler, yöre halkının ihtiyaçlarını etkin bir şekilde karşılamak üzere, yerel topluluğa kamu hizmeti sağlayan ve yerel halkın kendi seçtiği organlarca yönetilen, yönetsel, siyasal ve toplumsal bir kurumdur. Bir başka ifade ile Adem-i Merkeziyet olarak da bilinen yerel yönetimler; devlet sınırları içinde yerleşmiş irili ufaklı insan topluluklarının (köy, kasaba, kent, vb) ortak ve yerel nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla, belli bir hukuk düzeni içinde oluşturulmuş anayasal kurumlar.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Dans Salonu/Disko/Diskotek: Dans etmek amacı ile açılan, müzikli, içkili veya içkisiz eğlence yeri.

    Teklif Karar: Belediye meclisinin gündemine alınmış bir konunun komisyonlara havale edilmeden mecliste görüşülerek karara bağlanması işlemi.

    Tören Giderleri: Maddelerde belirtilen giderlerdir. a) Resmi ve dini bayramlar ile anma günleri. b) Beldenin kurtuluş günleri. c) Festival ve fuarlar. d)Beldenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak temel atma ve açılış günleri. e) Milli mücadeleye ait önemli günler. Maddelerde belirtilen giderler dışında kalan ve yapılması Belde için gerekli olan veya mahalli örf, adet ve sosyal yaşantı için de gerekli sayılan etkinlik ve törenler için (nişan, nikah, ölüm gibi) harcama yapılabilir.

    Çalgılı Kahve: Kahvehane benzeri olup içinde çalgı çalınarak eğlence yapılan yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü