Eğitim Sitesi

Lüks Turizm Nedir? Lüks Turizm Hakkında Kısaca Bilgi

Lüks Turizm Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Lüks Turizm:

Gelir düzeyleri çok yüksek olan kişilerin katıldığı ve lüks tüketime yönelik turizm türü.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Arz Esnekliği: Turizmde arz esnekliği kavramı arzın fiyat değişmeleri karşısındaki duyarlılığını açıklamak için kullanılmakadır. Başka bir ifadeyle fiyatlar arttıkça arzın kısa sürede bu artışa uyum sağlayıp sağlayamaması anlamına gelmektedir. Örneğin mikro boyutta yeni odaların yapımı, restorana ek masalar sağlanmaı, makro boyutta ise bir turizm bölgesindeki yatak kapasitesinin artırılması gibi. Öte yandan turizm sektöründe bazı arz kaynakları vardır ki bunların azaltılıp çoğaltılması hiçbir zaman mümkün olmayacaktır.

    Gurme: Damak zevki olan ve yiyeceklerini titizlikle seçen kimse veya damak zevki olan kişilere göre özenle hazırlanan yemek.

    Air/Sea (Hava/Deniz): Bir kısmı havayolu bir kısmı deniz yolu ile yapılan gezi.

    Rekreasyon: 1- İnsanların boş zamanlarında, eğlence ve tatmin dürtüleri ile, gönüllü olarak katıldıkları aktiviteler, boş zamanı değerlendirme faaliyetleri. 2- Rekreasyon (Latince recreatic), kelime olarak dinlendirmek, eğlendirmek, canlandırmak gibi anlamlara gelmektedir. Rekreasyon zorunlu çalışma faaliyetlerinden bağımsız olarak bireyin onarılması ve geliştirilmesi, bireyin zamanını dilediği gibi kullanmakta serbest olması, insanın fiziksel gücünü onarmaya ve ruhsal kapasitesini zenginleştirmeye yönelik faaliyetler; bireyin isteyerek katıldığı tüm faaliyetler, zorunlu faaliyetlere karşıt olarak özgürce seçilen faaliyetler. Fiziksel ve sosyal çevrenin değişmesi. İnsanın boş zamanlarında yaptığı faaliyet olarak tanımlanabilir. Genel rekreasyon faaliyetleri: Kısa dinlenmeler; plaj, kış sporu gibi. Hafta sonu gezileri. Turizm diye sınıflandırılabilir. Organize rekreasyon faaliyetleri: Artistik (edebiyat, sinema, tiyatro, müzik, sergi vb.) Entellektüle ( Konferanslar, radyo-tv, vb.) Sosyal (Aile, fuar, kongre, toplantı vb.) Pratik uğraş (Bahçecilik, elişleri vb.) Fiziki (Spor, av, yürüyüş, vb.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü