Eğitim Sitesi

Lomi Lomi Masajı Nedir? Lomi Lomi Masajı Hakkında Kısaca Bilgi

Lomi Lomi Masajı Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Lomi Lomi Masajı:

Hawai dilinde, masaj anlamına gelen 'Lomi Lomi' bir veya birden fazla masajcı tarafından yapılan yumuşak Hawai masajıdır. Sırt ve karın bölgesi üzerinde el ve kol gezdirme ile uygulamalır ile yapılır. Egzotik tomurcuk kokular ve şifa vaat eden şarkılarla kişiyi rahatlatır.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Şizofreni: Duygu, düşünce ve davranışlarda bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir sinir sistemi hastalığı.

    Romatizma: 1- Kaslarda ve özellikle eklemlerde kendini gösteren ağrılı hastalığın genel adı. 2- Vücudun hareket etmesini sağlayan kaslar, kemikler, eklemler ve bu yapıları birleştiren bağlarda ön planda ağrı ve hareket kısıtlılığına bazen de şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan hastalıklara verilen genel isimdir.

    Raşitizm: 1- Özellikle süt çocuklarında D vitamini eksikliği ile kalsiyum, fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden ileri gelen, biçim bozukluğuna sebep olan kemik hastalığı. 2- D vitamini eksikliğinin neden olduğu, çocuklarda görülen bir hastalıktır. Kemik teşekkülünün tam olmaması nedeniyle tedavisi geciktirilmiş, ihmal edilmiş vakalarda uzun kemiklerde deformiteler teşekkül eder.

    Basil: Bakterilerin çomak biçiminde ince uzun olan türü. Örneğin Tüberküloz'un etkeni Koch adı verilen basildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü