Eğitim Sitesi

Lökosit Nedir? Lökosit Hakkında Kısaca Bilgi

Lökosit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Lökosit:

Beyaz kan hücreleri, akyuvar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Lökosit:

Akyuvar, fagositoz yapan, antikor üreten, renksiz kan hücresi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Lökosit:

Akyuvar, fagositoz yapan, antikor üreten, renksiz kan hücresi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Lökosit:

Akyuvar. Vücudumuza giren çeşitli mikroplar ve yabancı maddelerle savaşan kan hücreleri. Kan sayımı cihazı çıktılarında "WBC" şeklinde kısaltılmıştır. Lökositler farklı görevlere sahip birçok alt gruba ayrılır: nötrofiller (granülositler), lenfositler, monositler, eozinofiller, bazofiller.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Lökosit:

Akyuvar.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Metabolizma: Vücutta yaşama işlevlerini sağlayan kimyasal etki ve tepkilerdir. Metabolizmada üretilen enerji besinlerin parçalanmasıyla sağlanır ve fiziksel iş ya da ısı biçiminde tüketilir. Besinlerin parçalanması için oksijen gereklidir. Artık ürün olarak karbondioksit ve su oluşur.

    Metabolik Hız: Metabolizmanın oluşma hızıdır. Doğrudan, üretilen ısı olarak ya da dolaylı, vücudun kullandığı oksijen ya da çıkardığı karbon dioksit olarak ifade edilir.

    B6 Vitamini: Protein mekanizması, sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin çalışmasında son derece önemlidir. Hormonlar ve kandaki alyuvar hücrelerinin sentezinde de gereklidir.

    Anoreksi Nöroz: Kilo almaktan aşırı korkuya kadar çeşitli tepkilere yol açan psikolojik bir bozukluktur. Bu bozukluk, sürekli bir zayıflama ve iştahsızlıkla tanımlanır. Genç kadınlarda ve kızlarda daha yaygındır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü