Eğitim Sitesi

Lehimleme Nedir? Lehimleme Hakkında Kısaca Bilgi

Lehimleme Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Lehimleme:

Metal parçalarını lehim, temizleyici ve ısı ile birleştirme işlemidir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Tork: Döndürme veya burma çabasıdır. Metre, kilogram veya pound-foot'la ölçülür.

    Jikle mekanizması: Benzinli motorlarda, motorun soğukken ilk çalıştırılması sırasında kullanılır. Karbüratörlü eski tip motorlarda rastlanan bu sistem, mekanik yani elle kumanda edilen ya da elektronik yani kendiliğinden devreye giren şekillerde bulunabilir. Prensipte jikle, karbüratörün hava kelebeğini kapatmak veya iyice kısmak suretiyle karışıma giren hava miktarını azaltırken, yakıtın akısını hızlandırıp zengin karışım elde edilmesini sağlar. Jikle, motor ısındığında elle veya elektronik olarak devre dişi bırakılarak, benzin harcamasının artama sinin ve aracın aşırı zengin karışım nedeniyle boğulmasının önüne geçilir.

    Karoseri: Aracın saçtan yapılmış kısmıdır. Bu kısımda pencereler, kapılar, koltuklar, yolcu ve motoru koruyan kısım bulunur.

    Yanma odası: Silindirin üzerinde ve silindir kapağında bulunan, hava-yakıt karışımının yandığı yerdir. Yanma odası, motor silindirinin içinde pistonların hareket ettiği silindir şeklindeki boşluktur. Üst kısmı silindir kapağı ile kapatılır. Silindir kapağı içinde bulunan bujilerin ateşleme yapan kısımları yanma odası içindedir. Yanma odasında yanma olduktan sonra yakıttaki kimyasal enerji önce ısı enerjisine dönüştürülür. Ortaya çıkan ısı enerjisi piston biyel mekanizmasıyla da mekanik enerjiye çevrilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü