Eğitim Sitesi

Kepek Nedir? Kepek Hakkında Kısaca Bilgi

Kepek Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kepek:

Tahıl tanelerinin çevresinde koruyucu bir tabaka oluşturan bir maddedir, insanlar tarafından sindirilemez.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Osteomalasia: Kemik sağlığında önemli olan kalsiyum ve D vitamini gibi besin öğelerinin yetersizliğinde kemiklerde yumuşama. Bu hastalık, kötü beslenen ve sık gebe kalan bayanlarda daha sık görülür.

    Hemoglobin: Alyuvarların yapısında bulunan ve ona kırmızılık veren, protein ile demirden yapılmış madde. Akciğerlerden dokulara oksijen ve dokulardan akciğerlere karbondioksit taşır.

    B6 Vitamini: Protein mekanizması, sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin çalışmasında son derece önemlidir. Hormonlar ve kandaki alyuvar hücrelerinin sentezinde de gereklidir.

    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar vücut için enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar hemen hemen bütün bitkisel besinlerde bulunurlar. En iyi karbonhidrat kaynağı kepekli tahıllardır. Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde bulunurlar. Rafine ve işlenmiş şekerde bulunan basit karbonhidradlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz rafine ve işlenmiş basit karbonhidratlar besleyici olamaktan çok uzaktır. 1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir. Yani içinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bildiğiniz bir besinin sadece karbonhidrad tarafından sağladığı kaloriyi kolayca bulabilirsiniz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü