Eğitim Sitesi

Kampanya Nedir? Kampanya Hakkında Kısaca Bilgi

Kampanya Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kampanya:

Propaganda amacıyla belli bir dön em için sürdürülen her türlü siyasî ya da ekonomik girişim.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Kampanya:

Politika, ekonomi, kültür vb. alanlarda belirli bir süredeki etkinlik dönemi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Yayla Turizmi: Yaylalar farklı rölief üzerinde yer alan sürekli ve geçici yerleşme yerlerinde göçebe, yarı göçebe, köy ve kasabalarda yaşayan insanların belli bir süre için bulunduğu yerlerdir. Ülkemiz için yeni bir turizm türüdür. Bu amaçla özellikle doğu Karadeniz bölgesinde çeşitli yaylalar turizm merkezi ilan edilmiştir. Bunların bir Bölümü: Giresun-Bektaş Yaylası, Giresun-Kümbet Yaylası, Trabzon-Çaykara-Uzungöl, Trabzon-Gümüşhane-Erikbeli, Rize-Anzer, Artvin-Kafkasör, Ordu-Akkuş-Argin Yaylası, Sinop-Ayancık-Akgöl. Kent ve kente ait olumsuzlukları da monotonlaşan halka ve ülkemize özellikle doğal güzelliklerimizi ve kültürel değerlerimizi görmeye gelen bu ortam içerisinde tatillerini geçirmeyi arzulayan turistlere yayla hayatını yaşatmak, geleneksel yayla şenliklerini sunmak, yaylayı golf, binicilik vb. kış sporlarına açarak turizmi geliştirmek amacıyla yayla turizminin önemini vurgulamaktadır.

    Turizm Dövizi Girdisi: Turizm hizmetleri nedeni ile ülkeye giren yabancı ülke parası.

    Kongre Öncesi Veya Sonrası Tur: Kongre ana programının önüne veya sonuna eklenen, istekliler tarafından ekstra bir ödemeyi gerektiren, tur.

    Potansiyel Turist: Bir ülke ya da yöreye seyahat etmeye karar vermiş ya da kısa dönemde edebileceği varsayılan tüketici kesimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü