Eğitim Sitesi

Kabza Nedir? Kabza Hakkında Kısaca Bilgi

Kabza Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kabza:

Çeşitli tipteki fotoğraf makinelerini kolay ve rahat tutabilmek için bir vida ile fotoğraf makinesinin altına takılan eklenti. El, omuz ve göğüs kabzaları vardır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kabza:

Yay, kılıç vb. şeylerde tutulacak yer, tutak.

 

Okçuluk Terimi Olarak Kabza:

Yayın tutulduğu kısım.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Bit Depth: Bu ifade her bir pikselin temel üç renk olan Kırmızı-Yeşil-Mavi nin ya da gri tonlamanın renk derinliğine işaret eder. Her bir temel renk için en az 8 bit vererek renk bilgisi oluşturan bir piksel, 3 (kırmızı, yeşil, mavi)x8=24 bit'lik bir renk derinliğini ifade eder. 24 bit renk ise renk çözünürlüğünün 16.7 milyon renk derinliği ile oluşumu anlamına gelir.

    Piksel: Picture (PIX) ve elements (EL), sözcüklerinin kısaltmasından oluşur. Dijital bir görüntünün en küçük veri parçalarıdır. Bir görüntüde ne kadar çok piksel bulunursa, çözünürlük o kadar yüksek olur.

    Az Pozlandırma: Duyarkatın (filmin, algılayıcının) ya da fotoğraf kartının az ışığa maruz bırakılması. Koyu tonlu bir sonuç sağlar.

    Autofocus (Otomatik Odaklama): Otomatik fokus yani odaklama demektir. Kadrajladığınız obje veya alana kamera objektifinin yarım deklanşöre basıldığında otomatik olarak odaklama yapma sistemi de denebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü