Eğitim Sitesi

Kabile Nedir? Kabile Hakkında Kısaca Bilgi

Kabile Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kabile:

Ortak bir atadan türediklerine inanılan geleneksel topluluk.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kabile:

1- Ortak bir atadan türediklerine, birbirleriyle kan akrabalığı bulunduğuna inanan, toplumsal ve ekonomik ilişkilerini geleneksel olarak uygulayan topluluk, boy.

2- İnsan toplulukları sınıflandırmasında obadan büyük şeflikten küçük olan; genelde hiyerarşinin oluşmamış olduğu ama kararların en bilgelere danışılarak alındığı en fazla bir iki yüz kişilik topluluk, soy, klan.

 

Tarih Terimi Olarak Kabile:

Birlikte yaşayan, konup göçen, bir sülâleden türemiş insanlar. Bir reisin idaresi altında bulunan ve ekserisi aynı soydan gelen insanlar.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kabile:

Boy, klan.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kabile:

Ortak bir atadan türediklerine inanılan toplumsal ve ekonomik ilişkilerinde anaerkil, ataerkil anlayışı uygulayan geleneksel topluluk, klan.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Levha: Bir yere asılmak için yazılmış yazı, yapılmış resim.

    Etkili Dinleme: İletişimde bulunduğumuz kişiden mesajı tam ve doğru alma etkinliğidir. Etkili Dinleyicinin Özellikleri - Dikkatini karşısındaki kişiye verir. - Konuşmacıyı sözünü kesmeden dinler. - Göz teması kurar. - Son sözü söylemek için çabalamaz. - Dinlerken vereceği cevabı düşünmez. - Yargılamadan, suçlamadan dinler (önyargılı değildir). - Duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışır. Empati kurar.. - Dinlerken başka bir işle meşgul olmaz. - Konuşmacının sözlerine olduğu kadar sözsüz mesajlarına da dikkat eder. - Konuşmacının duygu ve düşüncelerine anladığını gösteren sözlü ifadelerde bulunur.

    Topçu Ocağı: Top döken, savaşlarda top kullanan sınıftır. Topçular, İstanbul'da Tophane'de bulunurlardı. Sınırlarda ve kıyılardaki kalelerde hizmet görürlerdi. II. Murat döneminde kurulmuştur.

    Atmosfer: İçinde yaşanılan ortam, gaz küre.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü