Eğitim Sitesi

İstenmeyen e-posta (SPAM) Nedir? İstenmeyen e-posta (SPAM) Hakkında Kısaca Bilgi

İstenmeyen e-posta (SPAM) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak İstenmeyen e-posta (SPAM):

Gönderi yapılan kişiler tarafından talep edilmemiş olmasına rağmen büyük sayılarla gönderilen e-postalara İstenmeyen e-posta (SPAM) denmektedir. İstenmeyen e-postalar genelde reklam amaçlı olmaktadır. İstenmeyen posta olaylarında önemli olan e-postaların içeriği değil, çok büyük sayılarda gönderiliyor olması önem taşımaktadır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    CMYK: Cyan, Magenta, Yellow, Black renklerinden oluşan ve ofset baskı tekniğinde kullanılan renk dünyası. CMYK'da renkler birleştikçe (üstüste geldikçe) koyulaşır. Bu yüzden Subractive Colour (Çıkarılan Renkler) olarak isimlendirilir.

    FQDN: Tam Tanımlanmış Alan Adı:FQDN bir sistemin tüm alan adını içeren adresine denir. Örneğin asiyan bir sistem adıdır, asiyan.cc.boun.edu.tr FQDN'dir anasistem (hostname), Alan İsmi Sistemi (Domain Name System).

    Post Office Protocol (POP): Posta Ofisi Protokolü Tek kullanıcı sistemlerin bağlandıkları hizmet birimlerinden posta mesajı alışverişi yapabilmelerini sağlayan protokol. POP, POP2 ve POP3 diye üç uyarlaması vardır. Sonraki uyarlamalar önceliklerle uyumlu değildir. Elektronik Posta (Electronic Mail).

    Memory: Bilgisayarda, bilginin depo edildiği, kopyalandığı ve yeniden kullanıldığı yüksek erişim hızına sahip bölüm. (RAM-ROM vb.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü