Eğitim Sitesi

İnhitat Nedir? İnhitat Hakkında Kısaca Bilgi

İnhitat Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İnhitat:

Son bulma, yıkılıp dağılma, çökme, gerileme. (İnhitat devri: Gerileme Devri).

 

Denizcilik Terimi Olarak İnhitat:

Hissi ufuk ile görünen ufuk arasındaki açı veya gözlemcinin gözünün yeryüzeyinden yüksekte bulunması dolayısıyla zahiri ufkun alçalmasıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Acemi Ocağı: 1. Osmanlı Devleti'nde Kapıkulu askerlerinin ilk eğitildikleri kurumdur. I. Murat Devri'nde Gelibolu'da kuruldu. Önceleri savaş tutsaklarından seçilenler ocağa alınırken, XV. yüzyılda I. Mehmet (Çelebi) zamanında özellikle Rumeli'den devşirilen Hristiyan çocukları alınmaya başlandı. Bundan sonra kurum Acemi Oğlanlar Ocağı adını aldı. Esas olarak, Osmanlı ordusu Kapıkulu birliklerinin asker gereksinmesini karşılayan temel eğitim kurumudur. Askerlik, matematik, okuma-yazma ve dinsel konularda eğitim görürlerdi. İyi huylu, akıllı ve yakışıklı olanlar devlet memuru olarak yetiştirilmek üzere saray içinde öğrenim yapan Enderun Mektebi'ne alınırlardı. 2. Tutsaklardan ya da devşirme yoluyla Hıristiyanlardan toplanan gençlerin yeniçeri olarak yetiştirilmeleri için eğitim gördükleri ocak. 3. Osmanlılarda kapıkulu eri yetiştirmek için kurulan bir tür okul.

    Filika: Kürek ve ya yelkenle yürütülen güvertesiz savaş gemisi.

    Zülkarneyn (Zulkarneyn): Büyük İskender'e Araplar'ın ve Türkler'in verdikleri isim.

    Heredot: Halikarnas'da (Bodrum'da) doğmuştur. Yunanlılarla Persler arasında yapılan Pers Savaşları'nı Historia adlı bir kitapta anlatmıştır. Bu kitap, tarih yazıcılığının ilk örneğini oluşturur. Bu nedenle Heredot'a tarih biliminin babası gözüyle bakılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü