Eğitim Sitesi

İfrad Haccı Nedir? İfrad Haccı Hakkında Kısaca Bilgi

İfrad Haccı Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak İfrad Haccı:

Hac aylarında sadece hac yapmak üzere ihrama girilip umresiz olarak yapılan hacdır. Bir hac mevsiminde sadece hac yapıldığı için "tek yapma" anlamında ifrad denilmiştir

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İfrad Haccı:

Hac aylarında sadece hac yapmak üzere ihrama girilip umresiz olarak yapılan hacdır. Bir hac mevsiminde sadece hac yapıldığı için "tek yapma" anlamında ifrad denilmiştir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Remy-i Cimar: Sözlükte remy atmak, ayıplamak ve yönelmek; cimar ise,çakıl taşları ve ateş koru, kor parçaları demektir. Remy-i cimâr ise, taş atmak demektir. Dînî bir kavram olarak, haccedenlerin kurban bayramı günleri Mina'da, halk arasında şeytan diye isimlendirilen yerlere, usulüne uygun olarak, küçük taşlar atmalarını ifade etmektedir.

    Ebtah: Hacıların veda tavafından önceki gün Mekke ile Mina (Muhassab) arasında konaklayarak burada öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarını kıldıkları, biraz istirahat edip sabaha karşı veda tavafı için Mekke'ye hareket ettikleri düzlüktür. Buraya "bahta" veya "hasba" denir.

    Meşair: Hac ibadetinin diğer bir adı meşairdir.

    Hâlk ve Taksir: Umrenin bitiminde erkeklerin ihramdan çıkmak için saçlarının tamamını kestirmelerine Hâlk, bir miktar kestirmelerine ise Taksir denir. Hanımların ise saçlarının herhangi bir yerinin uç kısmından az miktarda kestirmeleri, ihramdan çıkmaları için yeterlidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü