Eğitim Sitesi

Honour Nedir? Honour Hakkında Kısaca Bilgi

Honour Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Honour:

Oyuna başlama şerefi. Bir çukur oynanırken oyuna başlama yerinden ilk vuruşu yapma hakkıdır. İlk başlangıç vuruşu kura ile tespit edilir. Devam eden çukurlardaki başlangıç vuruşunu bir önceki oyunu kazanan oyuncu yapar. Beraberlik halinde bu oyuncunun honour hakkı devam eder. İki kişiden fazla gruplardaki sıralama, iyi skoru tutturan oyuncudan kötü skoru tutturan oyuncuya doğru devam eder.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Fellow Competitor: Yarışma arkadaşı. Stroke competition’da bir oyuncuyla oynayan diğer oyunculara, ister eş ister rakip olsun, yarışma arkadaşı denir.

    Drop: Kurallara göre ceza puanlı ya da cezasız olarak oyun dışı kalan bir topu oyuna tekrar sokmak için yapılır. Oyuncu kurallara göre dik durarak kolunu omuz hizasından yukarı doğru dik bir şekilde kaldırarak topu arkasına düşecek şekilde bırakır. Topun durduğu yer yeni vuruş noktasıdır.

    Casual Water: Geçici su. Su engeli olmayıp, oyuncunun vuruş durumunu almasından önce ya da sonra sahada geçici olarak belirlenen her türlü su birikintisidir. Kar ve buzun geçici su ya da köksüz cisim olarak yorumu oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz bir engeldir. Kırağı geçici su değildir. Oyuncu ceza puanı kaybetmeden kurallara uygun bir şekilde topun yerini değiştirebilir.

    Lag: Uzak bir mesafeden deliğe yapılan putting in deliğe çok yakın bir yerde durmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü