Eğitim Sitesi

HD TV Nedir? HD TV Hakkında Kısaca Bilgi

HD TV Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak HD TV:

High-Definition (Yüksek Çözünürlüklü) Televizyon (HDTV), geleneksel analog TV'lerden çok daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olan dijital bir TV'dir. Yakın geleceğe kadar tüm TV'ler dijitale değiştirilecektir. Dijital TV hakkında daha fazla bilgi Digital UK'de bulunabilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    3D Gözlük: Üç boyutlu olarak düzenlenmiş bir yayını izlemek için kullanılan ek aparattır. Normal üç boyutlu yayın bu gözlük olmadan normal yayın gibi dahi izlenemez.

    AM/FM Radyo: En sevdiğiniz AM veya FM radyo istasyonlarını ayarlayıp; müziğin, sohbetlerin, haberlerin, sporun ve daha fazlasının keyfini çıkarın.

    IM: Instant Messaging (Anında Mesajlaşma) olarak da bilinen bu iletişim aracı, kullanıcıların cep telefonunun ekranı üzerinden yazılan mesajlarla süreğen bir sohbet gerçekleştirmelerini sağlar.

    Görüntü İşleme Yazılımı: Özellikle yüksek çözünürlüklü yayınlarda, kontrast, keskinlik, resim derinliği ve renk üretimi gibi konularda daha iyi sonuç almak için geliştirilmiş bir teknolojidir… Sadece açıp/kapatılabiliyor. Antenden televizyon yayını ya da VCD gibi düşük kalite görüntülerde kullanılması çok büyük anlam ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü