Eğitim Sitesi

Gut Nedir? Gut Hakkında Kısaca Bilgi

Gut Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Gut:

Eklemlerin çevresinde ürik asit birikiminin neden olduğu eklem hastalığıdır. Şiddetli ağrı yapar, eklem hareketini engeller.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Gut:

1- Organizmadaki ürik asidin atılmayarak vücudun bazı yerlerinde, özellikle ayak başparmağında, topuk ve eklem yerlerinde birikmesinden ileri gelen, ağrı ve şişlerle ortaya çıkan hastalık, damla hastalığı, nikris.

2- Protein metabolizmasına bağlı, dokularda ürik asit birikmesiyle ortaya çıkan bir hastalık.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Pankreas: Karaciğerin yanında bulunan, ensülin ve sindirime gerekli öteki hormonlarla enzimleri salgılayan küçük bir organdır.

    Malnütrüsyon: Kötü beslenme sonucu ortaya çıkan durum. Beslenme yetersizliği.

    Temel Besinler: Vücutta üretilemeyen ve temel amino asitler, yağ asitleri, vitaminler gibi bulundukları biçimde sağlanması gereken besinlerdir.

    Hidrojene Etmek: Hidrojene etmek hidrojen (genellikle hidrojen gazı olarak) eklenmesi ile elde edilen bir azalma reaksiyonudur. Eğer organik bir bileşik hidrojene edilirse daha "doymuş" olur. Hidrojene etmek birçok uygulamaya sahiptir fakat insanlar en çok sıvı yağların yarı katı ya da katı hale getirilmesini bilirler. Hidrojene etmeyle ilgili olarak doymamış yağlardan doymuş yağ ve Trans yağ elde etmekle ilgili bazı sağlık problemleri olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü