Eğitim Sitesi

Günübirlik Tur Nedir? Günübirlik Tur Hakkında Kısaca Bilgi

Günübirlik Tur Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Günübirlik Tur:

Yurtiçinde veya yurtdışında tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan, konaklama içermeyen ticari faaliyet.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Profesyonel Hizmet: Bir meslek ve uğraş kolu olarak kazanç elde etmek amacı ile yapılan hizmet.

    Turist: Tatil, gezme, yeme, içme, sportif faaliyetler, kongre, konferans, dini, sağlık, eğitim, kültürel, bilimsel ve mesleki inceleme gibi amaçlarla seyahat eden ve/veya seyahat acentası ürünlerinden bizzat yararlanan kişi.

    Konaklama İşletmeleri: Konaklama işletmeleri turistlerin geçici konaklama, yeme-içme, kısmen eğlence ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayan işletmelerdir. Turistlerin seyahat şekilleri, gelir düzeyleri, zevkleri ve turizm şekilleri ile işletmelerin kurulacakları mahallerin farklılıkları konaklama işletmelerinin farklılaşmasına yol açar.

    Akıllı Acenta: Turizmde gelir yönetimi, tüketici profili, veri araştırması, tur paketi oluşturulması, doğrudan pazarlama gibi değişik uygulamaları olan temel teknoloji.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü