Eğitim Sitesi

Gözlem Nedir? Gözlem Hakkında Kısaca Bilgi

Gözlem Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Gözlem:

Olayları kendiliğinden oluşan oluşum biçimleri içinde amaçlı ve sistemli olarak izlemek ve kaydetmektir. Sosyolojide, toplumsal yaşamla ilgili olayları oluşum koşulları içinde amaçlı ve sistemli bir biçimde izlemek ve kaydetmektir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Gözlem:

Bir nesnenin, olayın ya da bir gerçeğin özelliklerini bilmek amacıyla dikkatli ve planlı olarak ele alınıp, çeşitli araçlarla veya çıplak gözle incelenmesi.

 

Edebiyat Terimi Olarak Gözlem:

Olaylara, olgulara, varlıklara inceleyici gözle bakmak ve onların belirleyici özelliklerini seçmek işi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Gözlem:

Bir olayı veya problemi daha iyi anlamak için çeşitli yönleriyle incelemektir.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Gözlem:

1- Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerinin bilinmesi amacıyla, dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi.

2- İnceleme sonucu elde edilen değer.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Gözlem:

1. Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerinin bilinmesi amacıyla, dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi.

2. Çeşitli araç ve gereçlerin yardımıyla olayların sebeplerini bilmek için uygulanan bilimsel yöntem.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Gözlem:

Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerini bildirmek amacıyla dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi. İnceleme sonucu elde edilen değer.

 

Fizik Terimi Olarak Gözlem:

Bir nesnenin olayın veya bir gerçeğin, niteliklerini bilmek amacıyla, dikkatli ve plânlı olarak ele alınıp incelenmesi

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Gözlem:

Meteorolojide, sıcaklık, basınç veya rüzgâr gibi atmosferik durumu belirten, yer yüzeyinde veya yukarısında bir veya daha fazla meteorolojik elemana ait değerin kaydedilmesi.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Toplumsal Kimlik: Her toplumun kültür ögelerinin farklılığı nedeniyle ortaya çıkan ve diğer toplumlardan ayırt edilmesini sağlayan kendine özgü özellikleri.

    Eğitim: İnsanın toplum yaşamına uyum sağlayabilmesi ve yeteneklerinin geliştirilmesi için uygulanan yöntemlere eğitim denir.

    Nesnel(Objektif): 1- Nesne ile uyum sağlayan,nesneye uygun olan.Ferdin kendi şahsi görüşünün etkisinde olmayan-tarafsız. 2- Nesneye ilişkin olan. Nesneyle uyuşan, nesneyle uyum içinde olan; bireyin kişisel görüşünden bağımsız, öznel değerlendirmelerin dışın- da, yansız olan.

    Din: 1- Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum. 2- Bu nitelikteki inançları kurallar, kurumlar, töreler ve semboller biçiminde toplayan, sağlayan düzen. 3- İnanılıp çok bağlanılan düşünce, inanç veya ülkü, kült.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü